Британската софтуерна компания, която има над 10 000 служители по

...
Британската софтуерна компания, която има над 10 000 служители по
Коментари Харесай

Британската софтуерна компания Endava се разраства към Русе

Британската софтуерна компания, която има над 10 000 чиновници по целия свят, Endava възнамерява да се разраства у нас. Като част от тази програма продължава и дейното наемане на IT експерти в Русе, оповестиха от общината след срещата сред представители на компанията и кмета Пенчо Милков.

„ Русе има невероятния капацитет тук да се развиват точно високотехнологични компании “, е отбелязал кметът. В детските градини в цялата община се внедрява Lego образованието, за администрирането им към този момент са въведени облачни технологии и продължава работата по обезпечаването на образование по роботика и шифроване на учениците в учебните заведения.

През миналата година офисът на Endava в София отбелязва растеж от 50 %. " Планираме напредък както в София, по този начин и отвън нея, а Русе е основна за нас локация “, е подчертал Славомир Андреев, който оглавява една от огромните механически дисциплини в Endava - Applications Management, и отговоря за офиса на компанията, който ще бъде отворен в дунавския град напълно скоро.

Екипът към този момент работи с опитни IT експерти от града и чака бързо да притегли още такива.

В края на 2021 година компанията е минала трайно към хибриден работен режим в отговор на потребностите на чиновниците ѝ за по-голяма еластичност и опция да работят както от вкъщи, по този начин и от офиса, акцентира Даниела Назим, People Experience управител на компанията. Според нея този метод на работа разрешава да подсигуряват освен сигурността, само че и свободата на придвижване, а една от придобивките им е опцията за работа до 20 дни годишно от чужбина.

Endava дава опцията на чиновниците си да работят от съвременни офисни пространства, които се трансформират от ден на ден в центрове за съдействие, срещи, обмисляне, обществени взаимоотношения, както и за асимилиране на познания и умения.

Компанията провежда и поредност тематични конференции, като идващото събитие ще бъде Tech Day – Ruse, което ще се организира на 24 февруари онлайн.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР