Британската софтуерна компания Endava, която има над 9000 служители по

...
Британската софтуерна компания Endava, която има над 9000 служители по
Коментари Харесай

Компания с над 9000 служители по света ще търси IT специалисти в големите български градове

Британската софтуерна компания Endava, която има над 9000 чиновници по целия свят - от които над 300 в България - разгласи, че възнамерява разгръщане у нас.

Компанията към този момент развива активност в София и наема опитни ИТ чиновници също във Варна, Пловдив и Русе, като се чака в близко бъдеще да открие офиси в тези три града. Наред с развиването на упоменатите местоположения, компанията ще търси интензивно благоприятни условия и в други градове на страната.

" През миналата година постигнахме 50% растеж на личния състав в офиса на Endava в София. Планираме напредък както в София, по този начин и отвън нея. В момента присъстваме и в Пловдив, Варна и Русе, само че търсим и други градове, в които да отворим офиси ", показва Дариус Стефан, управител на Endava България.

Той разясни, че " екипът е стимулиран от вероятността за професионално израстване, която Endava, като бързо разрастваща се компания, дава както във връзка с софтуерното, по този начин и на кариерното развиване. А разширението на компанията - освен в България, само че и в Европа като цяло, е източник на спомагателни благоприятни условия. "

Очаква се в границите на идната година всички нови местоположения в България да отворят порти. В момента компанията към момента сортира подобаващите места за офиси, защото предявява високи условия към инфраструктурата и опциите на наетите пространства.

В интервала на пандемията Endava непрестанно наема нови чиновници, разясняват още от английската софтуерна компания. Освен в България, Endava създава нови местоположения за своя бизнес и в други страни от Централна и Източна Европа, като в Румъния да вземем за пример се чака откриването на офиси в три града.

Служителите на Endava работят от съвременни офисни пространства. Чрез своите обучителни стратегии софтуерната компания влага освен в личните си чиновници, само че и в локалните ИТ общности.
 Софтуерна компания в Европейски Съюз с бизнес и в България преструктурира бизнеса си с близо €1 милиард
Софтуерна компания в Европейски Съюз с бизнес и в България преструктурира бизнеса си с близо €1 милиард

От управлението показват, че това не е проект за редуциране на разноските

По-рано тази година Endava разгласи прекосяването към непрекъснат хибриден работен модел на работа, което ѝ дава свободата да притегля повече гении освен от съответен град, а от целия район. В допълнение, нейните чиновници в страната ще могат да работят до 20 дни годишно от чужбина.

Компанията избира хибридния модел освен в отговор на пандемичния подтекст, само че и тъй като нейните чиновници обявиха желанието си за по-голяма еластичност и опция за работа и от вкъщи, и от офиса, допълват от Endava.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР