Британската служба за защита на личните данни обяви днес, че

...
Британската служба за защита на личните данни обяви днес, че
Коментари Харесай

Британски регулатор глоби ТикТок за злоупотреба с личните данни на деца

Британската работа за отбрана на персоналните данни разгласи през днешния ден, че е глобила обществената мрежа " ТикТок " (TikTok) с 12,7 млн. британски лири (15,9 млн. долара) за нарушение на закона за отбрана на персоналните данни, в това число за потребление на данните на деца на възраст под 13 години без позволение на родителите, съобщи Ройтерс. 

Службата на комисаря по информация (ICO) прави оценка, че " ТикТок " е позволил 1,4 милиона деца във Англия под 13 години да употребяват платформата през 2020 година, въпреки че точно това е минималната възраст за основаване на акаунт. 

Нарушенията на закона за отбрана на данните са се случили сред май 2018 година и юли 2020 година, а приложението не е направило задоволително, с цел да ревизира кой употребява платформата и да в профил децата, които са по-малки от допустимото. 

Данните на децата може да са били употребявани за следенето и профилирането им, което вероятно би могло да ги изложи на нездравословно или неуместно наличие, показва службата. 

От " ТикТок " обявиха, че не са съгласни с решението, само че въпреки всичко показват удовлетворение, че санкцията е понижена по отношение на вероятния оптимален размер от 27 млн. бр. лири, посочен от службата предходната година. 
        
През последните седмици редица западни държавни управления и институции оповестиха, че имат намерение да забранят потреблението на " ТикТок " на служебните устройства поради опасения за сигурността. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР