Британската рок група “Юрая Хийп“ записва нов албум, който е

...
Британската рок група “Юрая Хийп“ записва нов албум, който е
Коментари Харесай

Половин век след първия си албум, “Юрая Хийп“ издават нов

Британската рок група “Юрая Хийп “ записва нов албум, който е в развой на довеждане докрай. Това заяви в изявление за ТАСС Мик Бокс, китаристът на групата, която през 2020 година означи половин век от издаването на дебютния си албум.

" Записахме този албум в британското студио „ Chapel Studios “ в Линкълншир, на същото място, където записахме предходния запис (Living the Dream от 2018 г.). Самият развой ни лиши 17-18 дни. Беше необикновено. Резервирахме студиото за три седмици, само че не използвахме цялото това време, тъй като работата беше свършена ", разкрива той.

Според Бокс в края на сесията продуцентът на квинтета Джей Растън е отлетял назад за Лос Анджелис, Калифорния, където сега се занимава със смесването на песните. Още обаче няма работно заглавие на албума.

" Винаги е предизвикателство, когато петима души би трябвало да реализират единодушие. Имам лист “, заяви той.

Китаристът се затрудни да посочи по кое време почитателите ще могат да оценят новата работа на екипа.

" Твърде рано е. Ние самите не знаем нищо. Песните към този момент са подготвени и в случай че зависеше от нас като група, щяхме да издадем диска още на следващия ден. Но звукозаписната компания си има свои съображения и ще го пусне, когато сметне за належащо ", сподели той.

Бокс показа и няколко детайлности, свързани с новия албум.

" В този албум ще взе участие барабанистът ни Ръсел Гилбрук, който е осъществил фантазиите си за китара, басистът Дейви Римър е композирал с вокалиста Джеф Скот Сото от „ Sons of Apollo “, а останалите песни са мои и на клавириста Фил Ланзон ", споделя той.

По отношение на възобновяването на концертната активност музикантът е черноглед: пандемията от ковид е затруднила организацията на турнета дотолкоз, че групата няма явен график за бъдещите си концерти.

„ Ситуацията е доста деликатна. Не знаем какво ще се случи след шест месеца, дали ще има нова зараза, дали всички проекти ще се разпаднат вследствие на това ", съобщи музикантът.

„ Юрая Хийп “ са основани през 1969 година По това време Англия се приготвя да означи 100-годишнината от гибелта на Чарлз Дикенс. Джери Брон, мениджърът на съвсем незнайната рок група „ Spice “, идва при групата и ѝ предлага да си избере ново име - по името на негативния воин от романа " Дейвид Копърфийлд ". Този вид е бил единомислещо отритнат, само че в последна сметка музикантите се стопират на него.

Групата издава първия си албум през 1970 година, а студийната им дискография включва повече от две дузини албуми. Произведенията на групата са продадени в над 40 милиона копия. Общият брой на членовете, които са били в групата през годините, надвишава 20.

В момента квинтетът се състои от Бокс, Ланзон и вокалиста Бърни Шоу, които свирят дружно повече от 30 години. Римър и Гилбрук дават отговор за темп секцията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР