Британската рок група Pink Floyd издаде нова песен в подкрепа

...
Британската рок група Pink Floyd издаде нова песен в подкрепа
Коментари Харесай

28 г. по-късно: Pink Floyd с нова песен в подкрепа на Украйна


Британската рок група Pink Floyd издаде нова ария в поддръжка на Украйна. Hey, Hey, Rise Up! е първата им творба от 28 години насам след последния албум The Division Bell през 1994 година Само за няколко часа видеоклипът в YouTube събра над 1 млн. гледания. Всички пари от песента ще отидат за филантропични дела в Украйна, предава Българска телеграфна агенция.

Песента е била записана предходната седмица и в нея групата сплотява сили с рaнения украински артист Андрий Хливнюк. Той е част от група BoomBox, която е на била турне в Съединени американски щати, когато Хливнюк взема решение да се върне и да се бори за родината си.



Преди да бъде ранен от шрапнел от снаряд, Хливнюк се появява в Instagram видео, в което той пее самичък посред площад на опустелия Киев. Той извършва украинската ария от 1914 година " Ой у лузі червона калина ", написана в памет на починали бойци по време на Първата международна война. Именно този клип видели членовете на Pink Floyd. Затова решили да употребяват гласа му за песента си.

Те се свързали с Андрий по времето, когато той бил в болница в украинската столица, споделя китаристът на бандата Дейвид Гилмор. По телефона той изсвирил на Андрий малко от новото парче, който пък дал благословията си.



" И двамата се надяваме да създадем нещо дружно и онлайн в близко бъдеще ", съобщи Гилмор. Той описа, че има украинска снаха и внуци и че е ядосан от нашествието на Русия в Украйна. " Подобно на доста други хора ние почувствахме яд и отвращение пред този неподобаващ акт, който съставлява нахлуването в една самостоятелна демократична и мирна страна и избиването на нейния народ от една от най-големите сили в света ", се споделя в изказване на Гилмор.

Клипът към парчето показва слънчоглед, един от знаците на Украйна и се въодушевява от видео, завъртяло се в обществените мрежи. В него украинка наскърбява съветски военни, като им споделя: " Вземете тези семена и ги сложете в джобовете си. Така, когато умрете и ви заровят тук, от тях ще поникнат слънчогледи ".

Още при започване на нашествието цялата музика на " Пинк флойд " и соловите изяви на Гилмор бяха изтеглени от съветските и беларуските стрийминг уеб сайтове в символ на митинг и наказание на съветската експанзия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР