Британската “Рио Тинто“ ще спре спорния си проект за в

...
Британската “Рио Тинто“ ще спре спорния си проект за в
Коментари Харесай

“Рио Тинто“ спира проекта за литиева мина в Сърбия след многохилядни протести

Британската “Рио Тинто “ ще спре противоречивия си план за в Западна Сърбия, написа английският " Телеграф ", цитирайки основния изпълнителен шеф на сръбското поделение на компанията Весна Проданович.

Рудодобивната компания планираше да създаде покрай Лозница в Западна в котловина на река Ядар за добиване на литий, употребен в батерии за електрически коли, и борати, употребявани в слънчеви панели и вятърните турбини.
свързани новини5551на 01.09.2018
През последните седмици протестиращи излязоха по улиците и блокираха пътища из цяла Сърбия, настоявайки управляващите да прекратят плана, което тормози ръководещата коалиция.

Проектът на компанията на стойност 2,4 милиарда $ е част от напъните на сръбското държавно управление да притегли повече вложения и да генерира стопански напредък, осведоми " Фокус ".

Общинският съвет на Лозница предходната седмица анулира даването на земята за мината. Репортаж на сръбската организация “Бета “ цитира Весна Проданович, основен изпълнителен шеф на локалната дъщерна компания на “Рио Тинто “, която споделя, че планът ще бъде спрян.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР