Британската регионална авиокомпания Flybe съобщи рано в четвъртък, че минава

...
Британската регионална авиокомпания Flybe съобщи рано в четвъртък, че минава
Коментари Харесай

Британска авиокомпания фалира

Британската районна самолетна компания Flybe заяви рано в четвъртък, че минава под специфичен контрол на админи, откакто закъсвалият транспортьор не съумя да устои на срутва на пътуващите посред епидемията от новия ковид, предава Reuters.

" Всички полети са анулирани, а английският бизнес стопира работа мигновено ", оповестяват от компанията. Управлението ѝ минава в ръцете на EY, а процесът съставлява отбрана против кредиторите.

Фалитът на самолетната компания слага под риск 2 хиляди работни места и ще е неприятна вест и за премиера Борис Джонсън и проекта му да поддържа районните транспортни връзки.

Flybe е измежду първите самолетни компании, които стопират работа след началото на епидемията. Други по-големия компании в сектора към този момент оповестиха, че ще би трябвало да понижат разноските, с цел да преживеят бурята. British Airways, easyJet, Lufthansa и United Airlines са измежду тези, които ще редуцират разноски.

Самата Flybe към този момент имаше проблеми и преди ковид. Авиокомпанията лети сред по-малките английски градове и бе избавена в средата на януари, когато акционерите се съгласиха да влагат свежи средства дружно с държавното управление на страната.

Собственици на компанията са Connect Airways, консорциум сред Virgin Atlantic, Stobart Group и Cyrus Capital. Групата влага 110 млн. паунда след придобиването на Flybe през 2019 година Засега няма коментар от тях.

Flybe се надяваше да оцелее с помощта на държавен заем и понижаване на налога върху пасажерите. През януари министър председателят съобщи, че компанията е значима за вътрешния превоз на Острова и държавното управление ще направи каквото може, с цел да ѝ помогне.

Компанията има 68 самолета и превозваше над 8 млн. пасажери годишно сред 71 летища на Острова и в Европа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР