Британската регионална авиокомпания Флайби (Flybe Group plc) обяви в четвъртък,

...
Британската регионална авиокомпания Флайби (Flybe Group plc) обяви в четвъртък,
Коментари Харесай

Регионална британска авиокомпания фалира заради короновируса

Британската районна самолетна компания " Флайби " (Flybe Group plc) разгласи в четвъртък, че влиза в процедура по банкрут поради намаляването на броя на пасажерите, като това е първият авиопревозвач, който падна жертва на епидемията от ковид.

Фалитът на самолетна компания, която осъществяваше пътнически връзки до всички краища на Обединеното кралство на главните европейски дестинации, освен излага на заплаха към 2400 работни места, само че също може да навреди спомагателни на активността на някои летища, изпитващи към този момент компликации от намаляващия брой на пътуванията частично поради епидемията от Covid-19.

" Всички полети на компанията са анулирани и бизнесът ни във Англия престава да съществува с неотложен резултат ", обявиха от " Флайби ", откакто английското държавно управление се отхвърли да обезпечи избавителният финансов пакет, който беше контрактуван през януари.

На своята интернет страница " Флайби " посъветва клиентите си да не потеглят за съответното летище, до момента в който не си уредят различен полет. Базираният в град Екзитър въздушен транспортьор бе доста покрай банкрут още през януари, само че в този момент към този момент се стигна до неизбежното и шефът на " Флайби " Марк Андерсън съобщи в писмо до личния състав, че съжалява, че не е съумял да обезпечи нужното финансиране и няма друга опция.

Реакцията на английското държавно управление на новината за банкрута бе, че е готово да помогне на чиновниците на компанията да си намерят работа в други авиолинии, както и други превозвачи да поемат обслужваните до момента дестинации на " Флайби ".

Експерти в областта на въздушния превоз обявиха, че в основата на банкрута на „ Флайби “, който е районен транспортьор, е била суперамбициозната политика за разгръщане, само че разпространяването на епидемията от ковид е задълбочило още повече финансовите проблеми.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР