Британската радиотелевизионна корпорация Би Би Си съобщи в неделя, че

...
Британската радиотелевизионна корпорация Би Би Си съобщи в неделя, че
Коментари Харесай

Би Би Си твърди, че нейн журналист е бил арестуван и бит от китайската полиция

Британската радиотелевизионна корпорация Би Би Си заяви в неделя, че един от нейните публицисти, отразяващи митинг в Шанхай, е бил арестуван и измъчван от китайската полиция, преди да бъде освободен няколко часа по-късно, заяви Ройтерс.

" Би Би Си е извънредно загрижена от отношението към нашия публицист Ед Лорънс, който беше арестуван и му бяха сложени белезници, до момента в който отразяваше митингите в Шанхай ", сподели представител на медията.

" Той беше арестуван в продължение на няколко часа, преди да бъде освободен. По време на ареста той е бил обичай и ритан от полицията. Това се е случило, до момента в който е изпълнявал работата си като упълномощен публицист ", се споделя в известието.

Според Би Би Си не е било обещано безапелационно публично пояснение за задържането на журналиста.

„ Ние не разполагаме с никакво публично пояснение или опрощение от китайските управляващи, с изключение на изказванието на чиновниците, които по-късно са го освободили, че са го задържали за негово лично положително при положение, че се болести с КОВИД от тълпата “, споделя Би Би Си.

Демонстранти в Шанхай, ядосани от строгите антивирусни ограничения в Китай, приканиха в неделя за оставка на президента Си Цзинпин и завършек на еднопартийния режим.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР