Британската принцеса Ан, сестра на крал Чарлз Трети, е против

...
Британската принцеса Ан, сестра на крал Чарлз Трети, е против
Коментари Харесай

Принцеса Ан е против идеята за една ограничена британска монархия

Британската принцеса Ан, сестра на крал Чарлз Трети, е срещу концепцията за ограничение на английската монархия. Пред канадската телевизия Си Би Си тя съобщи, че не счита, че това е добра концепция, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Според мен, не мисля, че това е добра концепция. Не знам в действителност какво друго можем да създадем ", сподели принцесата, визирайки ограниченията, взети в последните години, с цел да ограничение на разноските за прехрана на Уиндзорската кралска династия.

Принцесата напомни, че за ограничение на английската монархия се е говорело, когато в кралското семейство е имало доста повече хора.

Според английски медии крал Чарлз Трети би могъл да понижи личния състав, който му служи, като и броя на членовете на кралското семейство, натоварени с публични задачи, с цел да понижи разноските за данъкоплатците.

Принцеса Ан е 16-ата по ред в листата за заместничество на английския престол. Тя е възприемана като най-активния член на кралското семейство. През 2022 година тя взе участие в 214 публични събития.

Ан заяви, че не чака огромни промени или изненади при властването на брат си.

  " Знаете какво да очаквате, тъй като той се приготвя от известно време за това и мисля, че той няма да се промени ", съобщи принцеса Ан.
 
В Отава в събота ще има публична гала във връзка коронацията на Чарлз Трети, която ще бъде същия ден в Лондон. Ще има осъществявания на актьори и почетен оръдеен залп.

Канадците са разграничени по въпроса за монархията. Според наскорошно допитване на организация Ипсос 54% от тях считат, че Канада би трябвало да скъса с монархията, чиято роля в този момент в страна е значително церемониална. Само 56%  от канадците са уверени, че Чарлз Трети ще свърши добра работа като крал по отношение на над 80% от канадците, които мислеха същото за майка му, кралица Елизабет Втора, демонстрира още допитването.

" Бих желала просто да подчертая, че монархията дава на канадската конституция известна степен на дълготрайна непоклатимост. В реалност е доста мъчно да се реализира това по различен метод ", съобщи принцеса Ан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР