Британската премиерка Тереза Мей ще утвърди в началото на следващия

...
Британската премиерка Тереза Мей ще утвърди в началото на следващия
Коментари Харесай

Tереза Мей ще утвърди в началото на юни график за оттеглянето си

Британската премиерка Тереза Мей ще утвърди при започване на идващия месец график за отдръпването си. Това съобщи английският народен представител Греъм Брейди, ръководител на авторитетна група в Консервативната партия, разглеждаща въпросите, свързани с нейното управление, съобщи Ройтерс.

Брейди и Мей имаха среща през днешния ден. Те са се договорили да се видят още веднъж, откакто тя опита да прокара договорката за Брекзит в английския парламент.

Тереза Мей към този момент сподели, че ще внесе съглашението за ново гласоподаване в седмицата, започваща от 3 юни, напомня Българска телеграфна агенция.

" Премиерката е решена да обезпечи нашето излизане от Европейския съюз и е посветила напъните си да подсигурява второто четене на закона за евакуиране на Англия от Европейски Съюз в седмицата, започваща от 3 юни, както и приемането на този закон и последващото излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз до лятото ", се споделя в изказване на Брейди след срещата.

" Договорихме се, че тя и аз ще се срещнем след второто четене на закона, с цел да се споразумеем за график за избирането на нов водач на Консервативната партия ", се добавя в текста.

По принцип за първо четене на даден закон се счита неговото публично внасяне в Народното събрание и публикуването на текста му. Очаква се това да стане преди парламентарната пауза, която е планувана от 23 май до 4 юни, отбелязва Ройтерс.

Второто четене е при самите диспути по закона в пленарна зала, които се чака да продължат два дни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР