Британската премиерка Тереза Мей може да подаде оставка след половин

...
Британската премиерка Тереза Мей може да подаде оставка след половин
Коментари Харесай

Тереза Мей може да управлява само още половин година


Британската премиерка Тереза Мей може да подаде оставка след половин година, счита министърът " в сянка " на Лейбъристката партия Ендрю Гуин.

В изявление за вестник „ Телеграф “ той съобщи, че Брекзит толкоз мощно е изострил разкола в Консервативната партия, че държавното управление ще се изправи пред заплахата от разпад, когато ще би трябвало да се взимат съществени решения в хода на договарянията с Европейски Съюз за излизането на страната от общността.

„ То може да се разпадне след половин година. Никой не знае по какъв начин ще реагират Торитата за заплащанията по Брекзит, а в случай че няма прогрес (в преговорите), те могат да се разгласят против Мей “, разяснява Гуин, който дава отговор за изборите в Лейбъристката партия, съобщи БГНЕС.

„ Съвсем явно е, че Торитата са изцяло комплицирани по въпроса за Европа... Политическият проблем е в това, че с каквото и да се върнат те от Брюксел, съществува група депутати консерватори, за които това съглашение ще се окаже прекомерно сурово, и аналогична група, която ще го схване като цялостна капитулация пред Европейски Съюз ", заключи политикът.
Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година – три години, откакто британците гласоподаваха на референдума за овакантяване на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР