Британската премиерка не смята за правилно Великобритания да участва в

...
Британската премиерка не смята за правилно Великобритания да участва в
Коментари Харесай

Мей не смята, че Великобритания трябва да участва в евроизборите

Британската премиерка не счита за вярно Англия да взе участие в изборите за Европейски парламент, планувани за края на май. Тя сподели това на конференция след приключването на срещата на върха на водачите на Европейски Съюз в Брюксел нощес, с което в действителност се разгласи против вероятността за дълго отсрочване на процеса на развода с Европейски Съюз, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Приетото единомислещо от водачите решение планува и опция за дълго отсрочване като една от вариантите, при положение, че английският парламент другата седмица утвърди съглашението за Брекзит.

"Аз съм твърдо уверена, че би било погрешно да молим хората във Англия да вземат участие в тези избори три години откакто те гласоподаваха за овакантяване на Европейски Съюз ", сподели Мей.
Тя се изрече и против концепцията за анулация на Брекзит, която набира известност във Англия. "Не мисля, че би трябвало да анулираме процедурата по член 50 ", уточни тя, като още веднъж се базира на решението, взето от народа на референдума.

Премиерката обаче даде обещание да постави всички старания, с цел да подсигурява един отсрочен Брекзит със съглашение.

От брюкселската естрада Мей още веднъж се обърна към английските депутати и уточни, че в този момент от тях зависи да бъде преустановен интервалът на несигурност, обхванал страната поради неяснотата към Брекзит. "Днешното решение (на евролидерите) акцентира какъв брой значимо е Палатата на общините да утвърди договорката за Брекзит идната седмица, с цел да можем да сложим завършек на тази несигурност и да напуснем Европейски Съюз по проведен и равномерен метод ", сподели тя.

Мей означи, че Европейски Съюз е дал юридически гаранции, че използването на така наречен защитен механизъм за границата с Ирландия ще носи краткотраен темперамент и добави, че е съгласувала тези гаранции с ръководителя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер предходната седмица.

"Това би трябвало да даде спомагателна убеденост на Народното събрание, че в този малко евентуален случай, когато защитният механизъм бъде употребен, това ще бъде единствено краткотрайно и че Англия и Европейски Съюз неотложно ще стартират работа по замяната на механизма с различни съглашения до края на декември 2020 година ", уточни премиерката.

Тя изрази признателност на тези депутати, които поддържат съглашението, и прикани тези, които не го поддържат, да погледнат "истината в очите " преди третия съдбоносен избор, предстоящ другата седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР