Британската премиерка Лиз Тръс призна, че не е подготвила добре

...
Британската премиерка Лиз Тръс призна, че не е подготвила добре
Коментари Харесай

Лиз Тръс призна: Финансовата паника ни хвана неподготвени

Британската премиерка Лиз Тръс призна, че не е подготвила добре почвата, преди да разгласи минибюджета, който провокира суматоха измежду финансовите пазари, предадоха международните организации.

" Продължавам да се придържам към проекта, който ние обявихме и подкрепям концепцията, че ние го обявихме бързо, тъй като трябваше да действаме. Но признавам, че ние трябваше да подготвим по-добре почвата ", сподели Тръс пред Би Би Си.

Това самопризнание пристигна в първия ден на годишната конференция на Консервативната партия, ръководена от Тръс.

Критици на проекта на Тръс, измежду които вложители и икономисти, споделят, че той планува харченето на милиарди паунди, само че съдържа доста малко елементи по какъв начин ще бъдат възобновени тези средства в кратковременен проект. Тази неизясненост точно паникьоса финансовите пазари и стана причина за рекордно ниското равнище на паунда.

Миналата седмица английския финансов министър Куази Куартенг показа минибюджета, умислен от държавното управление за справяне с възходящата цена на живота и инфлацията, достигаща съвсем 10 %. Но неговите хрумвания за директни помощи за заплащането на сметките за ток и за масирано понижаване на налозите за най-богатите породи неразбиране у финансовите пазари и опасения от разгръщане на английския дълг.

Според Тръс решението да се усилят заемите тази зима за финансиране на минибюджета е положително. " Разбира се ние ще би трябвало след това в средносрочен проект да върнем дълга до прочут % от Брутният вътрешен продукт и имам проект за това ", акцентира премиерката. " Но щеше да бъде неточност, в случай че не бяхме работили ", повтори Тръс. Тя обаче не навлезе в детайлности по какъв начин ще понижи дълга, след увеличението му.

Едва три седмици на власт Тръс към този момент е по-непопулярна от по всяко време било измежду британците. Според допитване на Югав 51 % от сънародниците ѝ мислят, че тя би трябвало да подаде оставка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР