Британската премиерка Лиз Тръс претегля доводите за и против присъединяването

...
Британската премиерка Лиз Тръс претегля доводите за и против присъединяването
Коментари Харесай

Лиз Тръс обмисля дали да включи Великобритания в новата европейска политическа общност, за която се бори Макрон

Британската премиерка Лиз Тръс претегля доводите за и срещу присъединението на страната ѝ към „ европейската политическа общественост “, за чието основаване упорства френският президент Еманюел Макрон, написа в. „ Индипендънт “.

Клубът на " демократичните европейски народи " би трябвало да организира първата си среща в Прага през октомври, ден след партийната конференция на торите.

Френският президент съобщи, че групата е " ново пространство " за съдействие, в което може да се разискват въпроси като сигурността, енергетиката, превоза и придвижването през границите. Той съобщи, че тя ще даде опция на демократичните европейски народи, които се придържат към европейските полезности, да си сътрудничат политически и сподели, че Европейски Съюз, " имайки поради степента на интеграция и упоритостите си не може да бъде единственият метод за структуриране на европейския континент ", напомня вестникът.

Бившият английски министър председател Борис Джонсън изглеждаше въодушевен във връзка с организацията и сподели за концепцията: " Трябва да има роля за всички нас в един по-широк диалог по въпроси, които засягат всички нас ". Смята се обаче, че Тръс е по-скептично настроена към предлагането на Макрон. Пред парламентарна комисия тя сподели, че Обединеното кралство към момента не се е съгласило с нищо.

Предварителният дневен ред за срещата през октомври допуска, че полемиките ще се съсредоточат върху войната в Украйна и енергийната рецесия на континента - въпреки че няма доста детайлности какво ще се прави в дълготраен проект.

За присъединяване са поканени всичките 27 членки на Европейски Съюз, както и страни, които не са членки, като Англия, Украйна и Турция. Ще се включат и страни от Европейското икономическо пространство или с сходни търговски връзки като Норвегия, Исландия и Швейцария.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР