Британската поп звезда Рита Ора ще бъде гост-изпълнител в първия

...
Британската поп звезда Рита Ора ще бъде гост-изпълнител в първия
Коментари Харесай

Рита Ора ще пее на Евровизия 2023

Британската поп звезда Рита Ора ще бъде гост-изпълнител в първия полуфинал на тазгодишното издание Евровизия, оповестиха от Entiendo. Двата полуфинала на състезанието ще се проведат на 9-и и 11-и, а огромният край е на 13-и май.

Рита Ора ще изпее микс от някои от най-големите си шлагери , а кулминационната точка на нейното присъединяване ще бъде осъществяването на новия ѝ сингъл – „ Praising You ”, което ще бъде самобитен подарък за над 160-те милиона фенове пред екрана и всички почитатели в Ливърпул Арена.

Рита Ора. Снимка: Entiendo

Малко прочут факт е, че първата обществена изява като актьор на Рита Ора е обвързвана тъкмо с Евровизия. През 2009 година тя се явява на кастинг за избор на представител на Англия, проведен от BBC и Андрю Лойд Уебър, който е създател на английската ария. Победата тогава отива при Джейд Юън, която приключва на 5-то място на състезанието в Москва .

В своята кариера, Рита Ора държи върхът за най-вече топ 10 сингли от жена актьор в историята на формалната английска музикална ранглиста, а в стрийминг платформите музиката ѝ е слушана над 10 милиарда пъти.

Освен Рита, в полуфиналите ще забележим осъществяване на една от водещите на шоуто – украинската звезда Джулия Санина от групата The Hardkiss. Те ще открият полуфинала с осъществяване на своята ария „ Маяк “ /Фар/. Альоша, украинската представителка в състезанието от 2010 година, ще се качи на огромната сцена в Ливърпул дружно с английската певица Ребека Фъргюсън, която е родом от градът на Бийтълс. Двете ще изпълнят класиката на Duran Duran “Ordinary World ” , в нов аранжимент, разказвайки история изпълнена с вяра, храброст и поддръжка за украинския народ.

Украйна завоюва правото да семейства Евровизия 2023 след успеха на групата Kalush Orchestra и тяхната ария „ Stefania ”. Тя се трансформира в шлагер в цяла Европа, като досега формалният видеоклип към песента има над 48 милиона гледания във видео платформата YouTube.

Поради продължаващите военни дейности на територията на Украйна, Европейският съюз за радио и телевизия взе решение да даде семейството на състезанието на Англия, приключила на второ място в Торино с помощта на Сам Райдър и неговия интернационален шлагер „ Spaceman ”.

67-ото издание на Евровизия ще бъде осъществено от английската телевизия BBC в партньорство с украинската национална телевизия. Мотото на състезанието през 2023 е „ Обединени от музиката “. Това ще е първо домакинство за Англия от 1998г., извършено в Бирмингам, в резултат на успеха на Katrina & The Waves и тяхната ария „ Love Shine a Light ”.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР