Британската полиция заяви, че е започнала разследване на кибератака, след

...
Британската полиция заяви, че е започнала разследване на кибератака, след
Коментари Харесай

Кибератака с ислямофобско послание на британските железопътни гари

Британската полиция съобщи, че е почнала следствие на хакерска атака, откакто пасажери са видели на огромните железопътни гари в страната ислямофобско обръщение, когато се пробвали да употребяват тяхната мрежа за безвъзмезден интернет, съобщи " Ройтерс ".

Системата за безвъзмезден интернет бързо е била изключена, откакто пасажери са съобщили, че се е появило известие, в което се споменават терористични офанзиви. Полицията съобщи, че работи с " Нетуърк Рейл ", с цел да проверява " с бързи темпове " обвързвания с киберсигурността ислямофобски случай, съобщи Нова тв.

Компанията " Нетуърк Рейл ", която ръководи релсовите пътища и железопътните хъбове заяви, че на 19 гари мрежата за безвъзмезден интернет през днешния ден ще остане изключена, в това число " Лондон Бридж " и " Лондон Ийстън ", както и " Манчестър Пикадили " и " Единбург Уейвърли ". Според компанията като се има поради естеството на предоставяната услуга тя не счита, че хакерската офанзива е засегнала персонални данни. " След привършване на окончателните инспекции за сигурност чакаме услугата да бъде възобновена до края на седмицата ", заяви " Нетуърк Рейл ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР