Британската полиция стартира официално разследване, след като късно снощи една

...
Британската полиция стартира официално разследване, след като късно снощи една
Коментари Харесай

Почина британката, заразена с Новичок, Лондон счита това за убийство

Британската полиция започва публично следствие, откакто късно нощес една от двете нови жертви на натравяне с нервнопаралитично вещество от фамилията на „ Новичок” умря. Става въпрос за натровената 44-годишна британка Доун Стърджес. Заедно с нея пострада и 45-годишния Чарли Роули.
Смъртта на Стърджес се третира като ликвидиране, прецизираха от английската полиция, съобщи London Evening Standard. Тя, както и Роули, се натровиха на единствено десетина километра от мястото, където бяха отровени някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия. И Сергей, и Юлия обаче оцеляха.
От Скотланд Ярд оповестиха в края на предходната седмица, че Стърджес, която има три деца, и Роули са потърпевши, откакто са били в допир със „ инфектиран предмет”. Те пострадаха в градчето Еймсбъри. Информацията, че са потърпевши от " Новичок” беше доказана от химическата лаборатория в Портън Даун.
Дотук няма данни и нещо в предишното на Роули и Стърджес да допуска те да бъдат жертва на офанзива с бойно отровно вещество. Няма и информация двамата да са били на някое от местата, на които са били Сергей и Юлия Скрипал към момента, в който бяха открити отровени. Това повдига въпроса дали английските управляващи са съумели дейно да обеззаразят регионите в Уилшър, които проучваха два месеца след отравянето на Скрипал и които бяха затворени за цивилни жители. И все пак Николас Баси, началник на английските контратерористични служби, увери след приключването на новината за втория случай, че рискът от вторично отравяне в региона остава невисок.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР