Британската полиция съобщи днес, че е обвинила още един човек

...
Британската полиция съобщи днес, че е обвинила още един човек
Коментари Харесай

Обвиниха още един за смъртта на 39-имата виетнамци в хладилен камион

Британската полиция заяви през днешния ден, че е обвинила още един човек в хода на следствието си за гибелта на 39-мата виетнамци, открити мъртви в хладилен камион покрай Лондон предходната година, съобщи Ройтерс.

Двайсет и седем годишният Александру-Овидиу Ханга е упрекнат в закононарушение по закона за имиграцията и ще се яви по-късно денем пред съд в английската столица, предава Българска телеграфна агенция.

Разследващите също по този начин обявиха, че желаят да беседват с всеки виетнамски жител, който е влезнал нелегално във Англия по подобен маршрут през пристанище Пърфлийт.

" Предполагаме, че през целия месец октомври в Обединеното кралство по метод, подобен с този, по който са влезнали умрелите 39-има, са влезнали още редица други хора и по тази причина се надяваме тези хора да могат да ни оказват помощ ", сподели Тим Смит, заместник-началник на полицията в английското графство Есекс.

" Разбираме, че те може би ще имат някакви съображения да не се явят при нас и да споделят претърпяното от тях, само че можем да ги уверим, че анонимността им е обезпечена ", добави той.

Жертвите, измежду които две 15-годишни момчета, бяха открити през октомври в хладилен камион на територията на промишлен регион в Есекс на към 20 км от Лондон.

Аутопсиите установяваха като причина за гибелта комбиниране от хипоксия - липса на задоволително О2 - и хипертермия - прегряване - в затворено пространство.

Морис Робинсън, северноирландецът водач на камиона, се призна през ноември за отговорен в нарушение на имиграционното законодателство, само че проверяващите упрекнаха него и още един човек и в непредумишлено ликвидиране и трафик на хора.

Издирват се още обвинени. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР