Британската полиция съобщи, че на общо 21 души е била

...
Британската полиция съобщи, че на общо 21 души е била
Коментари Харесай

Над 20 души са пострадали от атаката с отрова срещу Скрипал

Британската полиция заяви, че на общо 21 души е била оказана здравна помощ след офанзивата с нервнопаралитично вещество против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и неговата щерка, предадоха международните организации.

Сред тези 21 души са самият Скрипал и щерка му, както и служителят на реда, който първи ги е разкрил. Тримата остават в болничното заведение, като Скрипал и щерка му са в сериозно положение.

Изпълняващият длъжността шеф на полицията в графство Уилтшър Кир Притчард сподели, че някои от хората, на които е била оказана помощ, са се подложили на кръвни проби.

Скрипал и щерка му бяха открити в безпомощно положение на скамейка край търговски център в град Солсбъри.

Британското държавно управление се ангажира през вчерашния ден да отговори по подобаващ метод, в случай че се окаже, че страна е забъркана в отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник и неговата щерка. Този опит за ликвидиране породи ново разтягане на връзките сред Лондон и Москва, основния обвинен, съобщи Франс прес.

"Правителството ще реагира, в случай че е належащо. Ние ще го създадем правилно, в подобаващия миг и въз основата на най-хубавите доказателства ", съобщи английският министър председател Тереза Мей.

В отговор на въпроса дали възнамерява експулсиране на съветския дипломат, Тереза Мей сподели: "Ще създадем това, което е уместно, което е заслужено, в случай че се потвърди, че това е било подкрепено от някоя страна ".

Британската министърка на вътрешните работи Амбър Ръд пък дефинира офанзивата като аморална и се ангажира пред английските депутати, че ще бъде направено всичко, с цел да могат виновните да бъдат изправени пред правораздаването.

Естеството на потребления сътрудник е било разпознато, само че полицията не го оповести. То ще разреши да се разпознава и източникът на сътрудника, сподели през вчерашния ден шефът на антитерористичното звено към полицията Марк Роули. Пред Би Би Си Амбър Ръд сподели, че става дума за една доста рядка токсична субстанция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР