Британската полиция разследва случай в град Манчестър, при който протестиращ

...
Британската полиция разследва случай в град Манчестър, при който протестиращ
Коментари Харесай

Скандал в Манчестър! Разследват побой над демонстрант в китайско консулство на Острова

Британската полиция проверява случай в град Манчестър, при който протестиращ човек, наподобява, е бил принудително вкаран в комплекса на консулството на Китай и му е нанесен побой. Това е станало след проява против китайския президент Си Цзинпин, съобщи Ройтерс.

На видеокадри, оповестени в интернет, се вижда по какъв начин няколко души дърпат мъж и го вкарват в комплекса на консулството в Манчестър, където по-късно той е обичай. В последна сметка служители на реда, намирали се на място, са влезнали в консулския комплекс и са извели мъжа.

Преди това пред консулството са били сложени протестни плакати, на един от които пишело: " Небето ще унищожи Китайската комунистическа партия ". Имало и подигравка на Си, изобразен с корона на главата. Това се вижда на фотоси, предоставени на Ройтерс от намирал се на мястото публицист на свободна процедура.

Полицията в Манчестър сподели, че е осведомена със случая, станал през вчерашния ден следобяд. " На мястото е имало чиновници на реда, които неотложно са реагирали за справяне със обстановката. В момента се водят следствени дейности, с цел да се открият всички условия ", съобщи полицейски представител.

Протестът се е състоял в първия ден на провеждащия се в Пекин един път на пет години конгрес на Китайската комунистическа партия, на който се чака Си да получи трети мандат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР