Британската полиция разби голяма мрежа за съвременно робство и съд

...
Британската полиция разби голяма мрежа за съвременно робство и съд
Коментари Харесай

Британски съд осъди 8 поляци за съвременно робство

Британската полиция разруши огромна мрежа за модерно иго и съд в Бирмингам осъди общо 8 полски жители на разнообразни периоди затвор - сред 3 и 11 години, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес. Присъдите на петима от подсъдимите бяха произнесени още през февруари, а през днешния ден бяха оповестени присъдите на останалите трима.

Групата - петима мъже и три дами от Полша - са примамвали свои сънародници с обещания за доходна работа във Англия. Жертвите са били на възраст сред 17 и 60 години. При идването си във Англия вместо обещаната им добре платена работа, жертвите са били експлоатирани и принуждавани да живеят в доста неприятни условия, в порутени здания, цялостни с плъхове. Заплатите им от време на време не са били по 50 цента дневно. Те трябвало да работят във ферми и предприятия за преправяне на боклуци.

По време на процеса някои от жертвите описаха, че бездомниците във Англия са живеели по-добре от тях. Според полицията някои от жертвите са били принудени да събират изхвърлени дюшеци, на които да спят, и да се къпят в каналите на Бирмингам. Когато един от мъжете, станал жертва на трафикантите, се оплакал от мизерното възнаграждение и неприятните условия на живот, трафикантите му счупили ръката. Друга жертва, която се оплакала, била накарана да се съблече и застрашена от нарушителите, че в случай че не си мълчи, ще й извадят бъбреците.

Престъпната тайфа направлявала банковите сметки на жертвите, крадяла заплатите им и по този начин натрупала два милиона лири (2,2 милиона евро). Някои от нарушителите водели разточителен метод на живот, един от тях даже карал бентли.

Престъпниците избирали в Полша хора в уязвимо състояние, от време на време чакали на изходите на полски затвори, с цел да намерят претенденти за обещаваната от тях доходна работа във Англия.

Според английската полиция това е най-големият случай на модерно иго във Англия, отбелязва Франс прес. Жертвите на мрежата са над 400, 90 от тях са дали показания в съда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР