Британската полиция обяви, че разследва нападение с нож срещу жена

...
Британската полиция обяви, че разследва нападение с нож срещу жена
Коментари Харесай

Жена, облечена с тениска с карикатура на Шарли ебдо, намушкана в парк в Лондон

Британската полиция разгласи, че проверява нахлуване с нож против жена в лондонски парк, като онлайн фрагменти демонстрират, че тя е била облечена с тениска с подигравка от френското списание " Шарли ебдо ", което беше обект на кървава кавга от джихадисти, осведоми " Франс прес ".

39-годишната жена е била лекувана в болница за релативно леко пострадване след нападението в неделя следобяд в Speakers' Corner (Говорителския кът) в Хайд Парк, посочи лондонската полиция.

Кадри, оповестени в YouTube, демонстрират по какъв начин мъж с качулка на главата си се доближава до жена, държаща чадър, и я наръгва, явно няколко пъти.

След това мъжът смъква качулката и си отпътува.

На тениската на дамата е имало логото на " Шарли ебдо " и подигравка, показваща мохамеданин, който целува карикатурист с лозунга " L'amour plus fort que la haine " (любовта е по-силна от омразата).

По лицето ѝ потича кръв и малко по-късно тя се срутва на земята.

Speakers' Corner е историческо място за диспути навън, където хората могат да изнасят речи по всяка законна тематика.

Полицията не е идентифицирала жертвата по име, само че в обществените мрежи се завъртя името на Хатун Таш, проповедничка от група, наречена DCCI Ministries, която споделя, че се стреми да проповядва християнското евангелие на мюсюлманите.

Детективите прецизираха, че са намерили нож на мястото на случая и жертвата е разказала за случилото се.

" Знаем, че очевидци на това нахлуване са станали редица хора, доста от които са го запечатали на телефоните си. Бих ги помолил, в случай че към момента не са го създали, да се свържат с полицията ", съобщи детектив Алекс Бингли.

Бингли помоли хората да не " спекулират с претекста за нападението, до момента в който не установим цялостните обстоятелства ".

Дванадесет чиновници на сатиричния седмичник " Шарли ебдо " бяха убити през януари 2015 година от двама братя, които се бяха заклели във честност на терористичната формация " Ал Кайда ".

Терористите споделиха, че отмъщавали за публикуването от списанието на карикатури на пророка Мохамед, които доста мюсюлмани намират за обидни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР