Британската полиция, която води разследване на отсичането на вековен явор

...
Британската полиция, която води разследване на отсичането на вековен явор
Коментари Харесай

Британските власти задържаха още един заподозрян в отсичането на дървото на Робин Худ

Британската полиция, която води следствие на отсичането на древен явор - един от знаците на Северна Англия, е арестувала втори обвинен за злодеянието, предадоха международните информационни организации. 

Дървото е отрязано в нощта на сряда против четвъртък, а органите на реда дефинират действието като " тенденциозен акт на вандализъм ". 

В четвъртък беше арестуван юноша на 16 години, само че по-късно беше освободен под гаранция. Вторият арест е на мъж на към 60 години, който към този момент остава зад решетките. 

Яворът се открояваше в пейзажа край Адриановата цитадела, която е на към 2000 години.

Растението е известно и като " Дървото на Робин Худ ", откакто се появява във кино лентата " Робин Худ: Принцът на разбойниците " от 1991 година, с присъединяване на Кевин Костнър.  То е считано за емблематично за Северна Англия, а през 2016 година беше определено за британско дърво на годината.

" Безсмисленото заличаване на това, което безспорно е световноизвестна забележителност, а и локално богатство, изцяло основателно докара до изблик на потрес, смут и яд в целия Североизток и по-далеч от него ", съобщи основен детектив Ребека Фени, която взе участие в следствието. " Надявам се, че този втори арест ще покаже какъв брой съществено се отнасяме към обстановката ".

Разследването на злодеянието продължава.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР