Британската полиция е задържала десетки участници в протестни демонстрации срещу

...
Британската полиция е задържала десетки участници в протестни демонстрации срещу
Коментари Харесай

Задържани са десетки участници в протести срещу ограничителните мерки във Великобритания

Британската полиция е задържала десетки участници в протестни демонстрации против локдауна, състояли се в няколко града във Англия през почивните дни, предадоха Българска телеграфна агенция и ДПА.

Причината за задържанията е нарушаване на защитните ограничения или нападателно държания към службите за незабавна помощ. Говорител на полицията окачестви като "егоистично " държанието на стачкуващите, които са заплашвали себе си и близките.

Най-засегнати от разпространяването на ковид са Ливърпул в северозападна Англия, Базилдън в източна Англия и Борнмът на южния бряг на острова. В обособените елементи на Обединеното кралство са в действие разнообразни ограничаващи ограничения против пандемията, означи ДПА.

Новите случаи с ковид във Англия за миналото денонощие са над 18 600, сочат оповестени през днешния ден данни държавното управление, представени от ТАСС. Заразените с Ковид-19 от началото на епидемията в кралството са към този момент повече от милион и половина.

За последните 24 часа в страната са регистрирани 398 смъртни случая, свързани с респираторното заболяване. Общо те възлизат на 55 024 - най-големият безспорен брой в Европа, уточни ТАСС.

Британският министър на финансите Риши Сунак отхвърли през днешния ден изказванията, че ще бъдат орязани разноските в помощ на потърпевшата от пандемията стопанска система, добави АП. В медийна изява Сунак разгласи проект за отпущането на Националната здравна работа на три милиарда лири (4 милиарда долара) в допълнение и даде обещание помощите за бизнеса и служащите, наранени от пандемията, да продължат до идната пролет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР