Британската полиция е арестувала деветима протестиращи за климата, които са

...
Британската полиция е арестувала деветима протестиращи за климата, които са
Коментари Харесай

Арестуваха протестиращи за климата в Лондон заради потрошени прозорци на HSBC

Британската полиция е арестувала деветима протестиращи за климата, които са счупили прозорци на централата на банка HSBC във финансовия квартал Canary Wharf в Лондон, осведоми " Франс прес ".

Лондонската полиция посочи, че служители на реда са били изпратени малко след седем сутринта лондонско време (9 часа българско) " поради известия за група протестиращи, причиняващи престъпни вреди на постройка ".

" Девет дами... са задържани по съмнение за престъпни вреди и остават в полицията ", прецизираха от полицията.

Активистката група за климата Extinction Rebellion пое отговорност за акцията, като съобщи, че дамите са счупили стъклото благодарение на чукове и длета.

" Въпреки уговорката на HSBC да понижи въглеродния си отпечатък до чиста нула до 2050 година, актуалният им климатичен проект към момента разрешава на банката да финансира силата от въглища и не дава съображение да отхвърля клиенти или да анулира контракти въз основа на връзки с промишлеността за изкопаеми горива ", група се споделя в изказване.

Кандидатът за кмет на Лондон за политическата партия Burning Pink, 68-годишната Валери Браун беше измежду протестиращите.

" Няма да останем настрани, до момента в който вие инвестирате в избягала лакомия, до момента в който животът на хората е разрушен от промишленостите за изкопаеми горива ", сподели тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР