Британската писателка Дж .К. Роулинг каза, че не се интересува

...
Британската писателка Дж .К. Роулинг каза, че не се интересува
Коментари Харесай

Дж. К. Роулинг заяви, че не се интересува как ще бъде запомнена

Британската писателка Дж.К. Роулинг сподели, че не се интересува по какъв начин ще бъде запомнена, съобщи ДПА.

Авторката на бестселъри, известна с книгите за приключенията на Хари Потър и с мненията си за транссексуалните дами - необятно възприемани като безпричинно трансфобски, съобщи в нов подкаст, че не се тормози по какъв начин ще я възприемат бъдещите генерации.

" Не се разхождам из дома си, като мисля за наследството си ", споделя 57-годишната спорна писателка в първия епизод на подкаста " The Witch Trials of J.K. Rowling ", пуснат във вторник.

" Какъв пищен метод да изживееш живота си, разхождайки се в близост и мислейки: " Какво ще бъде моето завещание? Каквото и да е, аз ще съм мъртва. Грижа ме е за сегашното. Грижа ме е за живите ", добави тя.

Подкастът от седем елементи се основава на диалози на Роулинг с Меган Фелпс-Ропър - някогашен член на антиЛГБТК баптистката черква " Уестборо ", която се отхвърли от живота " на набожен екстремизъм през 2012 година " и осъди хомофобска изразителност на религиозната организация.

Фелпс-Ропър се свързва с Роулинг с вярата " да разбере нейната позиция " във връзка с несъгласията към авторката и отзвука на позицията, която пази - изключително по въпросите на транссексуалните.

Дж. К. Роулинг отхвърля обвиняванията в трансфобия, само че през последните три години разгневи ЛГБТК бранителите поради споделените си възгледи със своите 14 милиона почитатели в Туитър.

Заради мнението си тя е жигосана от организации за отбрана на правата на ЛГБТК общественост по целия свят. Известни персони като звездата от " Хари Потър " Даниел Радклиф и артиста от Бродуей Антъни Рап се оповестиха против нея.

Водеща на подкаста е Фелпс-Роупър, а продуцент е " Фрий прес " (The Free Press) - медийна компания, учредена от някогашния редактор във в. " Ню Йорк таймс " Бари Вайс.

Защитници на правата на транссексуалните дефинират Вайс като " основна фигура в популяризирането и разпространението на сериозни и антитранссексуални възгледи ".

Според " Фрий прес " подкастът е " аудиодокументален филм, който преглежда някои от най-спорните спорове на нашето време посредством живота и кариерата на най-успешния създател в света ".

Премиерата на първите два епизода беше във вторник. Останалите пет ще бъдат предавани седмично, означават Българска телеграфна агенция и ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР