Британската петролна компания БП обяви в неделя, че ще се

...
Британската петролна компания БП обяви в неделя, че ще се
Коментари Харесай

Британската БП се оттегля от Роснефт

Британската петролна компания БП разгласи в неделя, че ще се отдръпна от съветската компания " Росенфт ", където държи 19.75 на 100 от 2013 година Причината е нашествието на Русия в Украйна.

Освен това изпълнителният шеф на БП Бърнард Луни неотложно напуща съветът на шефовете на " Роснефт ", другият шеф на съветската компания, номиниран от страна на БП – някогашният ѝ началник Боб Дъдли, също напуща борда, показва се в изказването на петролния колос.

В светлината на това свое решение компанията към този момент няма да се регистрира пред " Роснефт " своите запаси, произвеждане и облага. Предвижда се излизане и от други взаимни планове в съветски компании.

, " Както доста други, и аз бях надълбоко покъртен и смутен от развиването на ситуациятав Украйна. Моето сърце и с всички наранени. Това ни принуди фундаментално да преразгледаме връзките си с " Роснефт ". Убенед съм, че взетото от съвет решение е освен вярно, само че и подхожда на дълготрайните ползи на БП. Нашата първостепенна цел е да се погрижим за нашите изключителни хора в района и ще създадем всичко допустимо с цел да ги подкрепим. Също по този начин изследваме опциите по какъв начин да спомагаме на необятните филантропични старания ", показва Луни.

Още в петък английски медии оповестиха, че Луни е бил привикан в кабинета на министъра на стопанската система и енергетиката на Англия, с цел да се разиска активността на компанията в Русия.

Призив към петролната компания да се отърве от разделям си в " Роснефт " насочиха и опозиционни депутати от Лейбъристката партия и Либералните демократи.

БП обаче може да срещне компликации в намирането на покупател на токсичните акции на фона на усложнените наказания против Русия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР