Британската петролна и газова компания Бритиш петролиум (BP) е спряла

...
Британската петролна и газова компания Бритиш петролиум (BP) е спряла
Коментари Харесай

Петролният гигант Бритиш петролиум спира транзита през Червено море

Британската петролна и газова компания " Бритиш петролиум " (BP) е спряла корабоплаването през Червено море, заяви компанията в понеделник, защото през последните няколко седмици се ускориха офанзивите на йеменските бунтовници против търговски кораби в региона, съобщи европейската редакция на.

BRITISH PETROLEUM SUSPEND ALL TRAVEL THROUGH THE RED SEA

British Petroleum, the fourth largest publicly traded oil company in the world, has announced that its tankers will suspend all travel through the Red Sea.
— War Watch (@WarWatchs)

" С оглед на влошаващата се обстановка със сигурността на корабоплаването в Червено море, BP реши краткотрайно да спре всички преноси през Червено море ", се показва в изказване на компанията.

" Ще продължим да преразглеждаме тази защитна пауза според от развиването на събитията в района ", се добавя в известието. От началото на войната сред Израел и ХАМАС йеменска бунтовническа формация, подкрепяна от Иран, все по-често нападат интернационалните кораби, преминаващи през Червено море, което поражда опасения, че спорът може да прерасне в районна война.

Някои от най-големите корабни компании в света, измежду които италианско-швейцарската MSC и датският колос Maersk, също взеха решение да преустановят транспортите по морския маршрут, който е съществена комерсиална ос.

По-рано тази седмица два товарни кораба бяха изумени при ракетни офанзиви и офанзиви с дронове, осъществени от следената от бунтовниците територия в Йемен.

Те поеха отговорност и за редица набези против Израел и против боен транспортен съд на Съединени американски щати.

Един от водачите на групировката, Али ал-Кахум, в събота предизвести, че тя ще продължи да нападна " всички кораби, които се насочат към израелските пристанища ", до момента в който не бъде обезпечена задоволителна филантропична помощ в Ивицата Газа, която е под блокада от израелските сили от октомври.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР