Британската опозиция ще внесе днес проектозакон, чиято цел е да

...
Британската опозиция ще внесе днес проектозакон, чиято цел е да
Коментари Харесай

Брекзит: Опозицията иска парламентът да има последната дума

Британската съпротива ще внесе през днешния ден проектозакон, чиято цел е да попречи на Англия да напусне Европейски Съюз, в случай че Народното събрание отхвърли финалния вид на съглашението за развода, подписано с Брюксел, заяви Франс прес.

Лейбъристите упорстват окончателното съглашение с Брюксел да може да бъде предоговорено с Лондон, в случай че Народното събрание не утвърди постигнатото в договарянията сред Европейски Съюз и държавното управление.

Ако договорът на премиера Тереза Мей се провали, Народното събрание, а не държавното управление би трябвало да дефинира идната стъпка, съобщи представителят на лейбъристите Кеир Стармър.

" При този сюжет, мечтан от лейбъристите, държавното управление би трябвало да се върне на масата за договаряния и да се стреми към по-добро за Англия съглашение. Това ще обезпечи защитен клапан в процеса на Брекзит “, сподели Стармър.

Премиерката Тереза Мей управлява консервативно държавно управление на малцинството и нежното й болшинство в Народното събрание се крепи на 10 гласа от юнионистката партия на Северна Ирландия.

Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз след тъкмо една година – на 29 март 2018 година

Миналия петък 27-те водачи на Европейски Съюз откриха дебатите да бъдещите връзки с Англия след Брекзит. Според Европейски Съюз преходът ще отнеме 21 месеца. Нерешен обаче остава въпросът за връщането на физическата граница сред Ирландия и английската провинция Северна Ирландия, която и Брюксел, и Лондон желаят да избегнат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР