Британската онлайн банка Atom Bank въведе четиридневна работна седмица за

...
Британската онлайн банка Atom Bank въведе четиридневна работна седмица за
Коментари Харесай

Вижте къде пандемията успешно наложи четиридневна работна седмица

Британската онлайн банка Atom Bank вкара четиридневна работна седмица за своите 430 чиновници, без да понижи заплатите им.

Сега чиновниците работят 34 часа в границите на четири дни и получават отмора в понеделник или петък, до момента в който преди този момент са работили 37,5 часа през цялата седмица, осведоми BBC.

Промяната е въодушевена от пандемията и ще помогне за възстановяване на благосъстоянието и задържане на личния състав, разяснява шефът на банката Марк Мълън.

Все отново чиновниците ще би трябвало да се трудят по-дълго в дните, в които са на работа, посочи той.

Мисля, че да работиш от понеделник до петък от 9 до 5 часа е много старомодно. А и пандемията ни сподели, че не е належащо, сподели още Мълън. По думите му новото работно време отразява желанията на чиновниците му за повече еластичност.

Atom е една от първите цифрови банки във Англия и през последната финансова година е имала заеми за 2,7 милиарда паунда. Измененията в изискванията на работа влязоха в действие на 1 ноември, откакто изследване откри, че няма да повлияят отрицателно на обслужването на клиентите или на продуктивността.

По-рано и Испания заприказва за четиридневна работна седмица. Правителството се съгласи заинтересованите от концепцията компании да вземат участие в пилотен план.

В Германия, Австрия и Франция също се разяснява тематиката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР