Британската нискобюджетна авиокомпания „ИзиДжет (EasyJet) съобщи днес, че хакери са

...
Британската нискобюджетна авиокомпания „ИзиДжет (EasyJet) съобщи днес, че хакери са
Коментари Харесай

„ИзиДжет“ стана жертва на кибератака, хакери получиха данните на 9 млн. клиенти

Британската нискобюджетна самолетна компания „ ИзиДжет " (EasyJet) заяви през днешния ден, че хакери са получили достъп до имейлите и пътническите данни на близо 9 милиона нейни клиенти, както и до кредитните карти на повече от 2000 от тях, при „ извънредно комплицирана " хакерска атака, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Няма доказателства, че с каквито и да било персонални данни от всякакво естество е злоупотребено... обаче сме по отношение на почти 9 милиона клиенти, чиито пътнически данни са откраднати, с цел да ги посъветваме да вземат защитни ограничения за минимизиране на всевъзможен риск от евентуални фишинг измами ", съобщи въздушният транспортьор.

От самолетната компания допълниха, че до 26 май ще се свържат с всички наранени от хакерската атака клиенти.

И подчертаха, че имат вяра, че хакерите са съумели да получат достъп до имейл адресите и детайлности за пътуването на множеството наранени клиенти, само че те са съумели да се доберат единствено до данни за кредитни карти на 2208 от тях.
Самата крибератака е била през януари, което значи, че ниско бюджетната самолетна компания, която в следствие анулира по-голямата част от полетите си заради пандемията Covid-19 и се намира в продължителна правна борба със своя създател и максимален акционер, може да се окаже изправена пред големи санкции.

Източници, близки до следствието, обявиха пред Ройтерс, че обвинените за офанзивата са китайски хакери, чиято цел са били и други самолетни компании през последните месеци.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР