Британската музикална легенда Стинг прекъсна концерта си във Варшава в

...
Британската музикална легенда Стинг прекъсна концерта си във Варшава в
Коментари Харесай

Стинг осъди войната в Украйна на концерт във Варшава: Демокрацията е пред смъртна опасност

Британската музикална легенда Стинг прекъсна концерта си във Варшава в събота, с цел да осъди войната в Украйна, наричайки я " парадокс, построен върху неистина ".

Изпълнителят предложения известният полски артист Мачей Щур на сцената, с цел да преведе предизвестието му, че " демокрацията е пред смъртна заплаха, в случай че не я защитим ".



" Алтернативата на демокрацията е затвор - затвор на съзнанието. Алтернативата на демокрацията е принуждение, подтисничество, арести и безмълвие, " сподели той.

70-годишният музикант насочи посланието си в страна, която граничи с Украйна и която подслoни повече украински бежанци от всяка друга страна.

" Войната в Украйна е парадокс, построен върху неистина. Ако преглътнем тази неистина, тя ще ни изяде. " добави Стинг, визирайки опитите на Русия да оправдае нашествието си. Кремъл твърди, че се пробва да " денацифицира " Украйна - народна власт, отпред на която стои президент, който е евреин.

Обръщението му бе посрещнато от бурни овации - изключително, когато сподели, че демокрацията може да бъде объркана и разочароваща, само че към момента си заслужава да се борим за нея.

След речта си той извърши песента " Fragile ", в текста на която се пее " nothing comes from violence and nothing ever could ".

Това не е първият случай, в който Стинг заема позиция по тематиката. 40 години откакто написа " Russians " по време на Студената война, той презаписа песента във версия единствено с китара и чело, като всички облаги от нея бяха ориентирани в помощ на Украйна.

" Много рядко съм изпълнявал тази ария в години, откакто я сътворих, тъй като в никакъв случай не съм си мислил, че още веднъж ще бъда настояща. Поради кървавото и извънредно заблудено решение на един човек да навлезе в мирна прилежаща страна, която не провокира опасност, песента още веднъж извършва ролята на молба за демонстрация на човечност, " написа той в Instagram.

" За храбрите украинци, които водят война с бруталната робия и за многото руснаци, които стачкуват върепки опасността от затвор - Ние, всички ние, обичаме децата си. Спрете войната, " добави Стинг тогава.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР