Британската монархия не е първата в Европа, която се сблъсква

...
Британската монархия не е първата в Европа, която се сблъсква
Коментари Харесай

От пилот до спътница на шаман - какво работят кралските особи в Европа

Британската монархия не е първата в Европа, която се сблъсква с въпроса могат ли кралските особи да имат частни кариери. Тази седмица кралица Елизабет Втора води " спешни договаряния " за бъдещата роля на принц Хари и брачната половинка му Меган. Те пожелаха да станат финансово самостоятелни от короната, само че въпреки всичко да работят за нея. Как може това да се случи на процедура, споделя Би Би Си.

Холандия – сполучливият образец

Братът на краля, принц Константейн, и брачната половинка му, принцеса Лаурентин, работят. И двамата имат длъжности в световен политически институт и работят на повърхностен ден към министерството на външните работи. Но се отзовават, в случай че короната има потребност от тях. Покойния брат на Константейн, принц Фрисо, също работеше – в компания за обогатяване на уран. Те не получават средства, планувани за монархията.

В същото време крал Вилем-Александър също работи като водач за холандската самолетна компания KLM, само че разказва това повече като съществено занимание, в сравнение с като работа.

Норвежката принцеса

Норвежката принцеса Марта Луиз – най-голямото дете на крал Харалд Пети – се отхвърли от купата " Нейно кралско височество " през 2002 година с вярата да се концентрира върху частната си кариера.

 От водач до спътница на шаман - какво работят кралските особи в Европа
© https://www.royalcourt.no/

Заедно с приятеля си – американец на име Дурек Верет, оповестил се за " шаман " - предходната година тя провежда семинари, озаглавени " Принцесата и шамана ".

Целта на занятията е била да отведат участниците на " самооткриване в мъдростта, посредством която да се разкрие и задейства божествената същина ".

Предприемчивостта им обаче провокира рецензии.

Марта Луиз се извини и се отхвърли да употребява купата " принцеса " за бизнес цели.

Тя обаче продължава да се появява дружно със фамилията си на публични събития.

Шведският службогонец

Кристофър О’Нийл има английско и американско поданство и е женен за шведската принцеса Маделин – най-малкото дете на краля. Той отхвърли да одобри купа, с цел да може да продължи с професионалните си занимания. О’Нийл работи като финансист, а брачната половинка му извършва кралски отговорности и работи с благотворителни фондации. Той въпреки всичко се появява със фамилията по публични събития.

Децата на О’Нийл и Маделин също няма да имат трофеи и ще би трябвало да работят за прехраната си.

Повече за това по какъв начин кралят отстрани внучетата си от " формалното семейство " четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР