Британската минна компания Mineco, чиято дейност е съсредоточена на Балканския

...
Британската минна компания Mineco, чиято дейност е съсредоточена на Балканския
Коментари Харесай

Британска минна компания иска да открие четвърти обект за олово и цинк в Сърбия

Британската минна компания Mineco, чиято активност е съсредоточена на Балканския полуостров, е на път да открие четвъртата си мина за олово и цинк в прилежаща Сърбия. Това излиза наяве, откакто компанията разгласи, че е придобила сръбския съперник в бранша Vavrina Resources, написа SeeNews.

Vavrina Resources е притежател на земята, нужна за откриването на мина и производството на концентрат в област Рашка, Южна Сърбия. Земята е добита като част от развой на разпродажба на някогашния сръбски рудник Suva Ruda, показват от Mineco.

Към момента финансовите детайлности към договорката не са ясни.
 Инвеститорите от години заобикалят България. Как да си ги върнем?
Инвеститорите от години заобикалят България. Как да си ги върнем?

Изчезването на задграничните инвеститори в страната не е измежду водещите тематики. А би трябвало да бъде

Според данни от сръбския бизнес указател предходният притежател на капитала на Vavrina Resources е Lifestone Mineral Holdings, основана в Обединените Арабски Емирства.

" Следващите стъпки се отнасят до приемането на право за проучване на нашата земя и колкото по-скоро разгадаем това, толкоз по-скоро ще можем да допринесем за икономическия напредък на Рашка, като обновим производството на концентрат от руда на цветни метали, създаден в рудника Suva Ruda ", разяснява шефът на Mineco Боян Попович.
 Zijin Mining влага $1,26 милиарда в производството си в Сърбия
Китайският номер 1 в добива на злато влага $1,26 милиарда в Сърбия

Компанията уголемява потенциала си в страната

Парцелите, на които компанията желае да обработва, бяха продадени на Vavrina Resources от основания в Холандия заемодател ATB Bank - един от най-големите кредитори на някогашния притежател на мина Suva Ruda. ATB Bank държеше парцелите като част от обезпечението за заем от 25 милиона евро, който остават неизплатени.

Mineco ръководи също по този начин мината Bosil-Metal в сръбската община Босилеград, както и две други мини за олово и цинк - Rudnik, намираща се покрай Горни Милановац, и Veliki Majdan, намираща се до Селенац. Компанията има и дейни мини за олово, цинк и церусит в Босна и Херцеговина, като в същото време прави и проучвателни действия за нови обекти.
 Nidec Corporation обмисля построяването на цех в Сърбия
Японски водач обмисля цех в Сърбия, който може да коства сред 500 милиона и 1 милиард евро

Компанията готви нова локация в Европа
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР