Британската медийна корпорация Би Би Си съобщи, че се е

...
Британската медийна корпорация Би Би Си съобщи, че се е
Коментари Харесай

Би Би Си отстрани водещ заради твърдения за снимки със сексуален характер

Британската медийна корпорация Би Би Си заяви, че се е свързала с полицията по отношение на изказвания, че един от нейните водещи е платил на младеж, чийто пол не се прецизира, 35 000 лири стерлинги за фотоси със полов темперамент.

Обществената радио-телевизионна компания сподели още, че работи за допустимо най-бързо определяне на обстоятелствата и че водещият, чието име не се показва, е отхвърлен от работа. Твърденията, че мъжът е почнал да заплаща на младежа, когато е бил на 17 години, бяха обявени за първи път от в. " Сън " в петък. Според други издания става дума за момиче.

Изданието цитира майката, която споделя, че неназованият водещ е платил на детето ѝ за фотосите повече от 35 хиляди паунда (45 хиляди долара) за три години. Жената споделя, че то ѝ е употребило парите, с цел да си купува крек, от което " от щастливо младо човек се е трансформирал в наркоман ". В момента то е към този момент на 20-години.

Жената споделя още, че е била изумена, когато видяла на телефон и фотография от видеоразговор на водещия по боксерки на дивана. Тя прибавя, че е обичала да го гледа по малкия екран.

Полицията заяви, че Би Би Си се е свързала с нея, само че към момента не е повдигнато публично обвиняване. Представители на корпорацията ще се срещнат със столичната полиция в понеделник.

В нов материал, оповестен от " Сън " в неделя вечерта, се твърди, че водещият е направил две " под паника позвънявания " до младежа след излизането на публикацията. Попитал го " какво си направил " и го помолил да се обади на майка си, с цел да я накара да " спре следствието ", написа вестникът.

В изказването на Би Би Си се споделя още:

" Би Би Си за първи път научи за жалбата през май. В четвъртък ни бяха показани нови изказвания от друго естество и в допълнение към нашите лични следствия, в сходство с нашите протоколи, се свързахме и с външни органи ".

Медийната корпорация добави, че чака да бъде в положение да даде спомагателна настояща информация за процеса през идващите дни. И увери, че има " мощни вътрешни процеси за самодейно справяне с сходни обвинявания ".

" Сън " обаче заяви, че фамилията на младежа е смутено от последното изказване на Би Би Си, тъй като " никой от корпорацията не им се е обадил за уместно изявление след първичното недоволство ". Освен това фамилията е подало тъжба пред Би Би Си на 19 май, само че водещият не е бил свален незабавно от ефир.

Редакторът на Би Би Си по въпросите на културата Кейти Разъл посочи, че " не знаем истината " за обвиняванията. Според нея изказването на корпорацията допуска, че първичното ѝ следствие може да е било възпрепятствано от неналичието на отговор от страна на фамилията.

Министърът на културата Луси Фрейзър организира незабавни диалози с генералния шеф на медията Тим Дейви по-рано в неделя за изказванията, които дефинира като " надълбоко притеснителни ".

" Дейви ме увери, че Би Би Си проверяват въпроса бързо и деликатно. Като се има поради естеството на обвиняванията, значимо е Би Би Си в този момент да получи опция да организира своето следствие, да откри обстоятелствата и да предприеме подобаващи дейности ", написа тя в Туитър.

" Гардиън " цитира майката на младежа да споделя: " Никога не сме желали следствие. Просто искахме Би Би Си да му кажат да спре. "

Въпреки че възрастта на единодушие за интимни връзки във Англия е 16 години , Законът за протекция на детето от 1978 година категорично не разрешава правенето, съхраняването или шерването на фотоси на малолетни лица под 18 години. И е нелегално малолетно лице да дава единодушие за интимна снимка. Наказанието за нарушение на този закон е до 10 години затвор.

Преди десетина години медията беше разтърсена от следствие против един от най-известните ѝ някогашни водещи - Джими Савил . Починалият през 2011 година водещ на детски телевизионни излъчвания беше обвинен в полови похищения над близо 300 малолетни в течение на четири десетилетия. Тогава излезе информация, че Савил е употребявал студиата на медията, в това число за изнасилвания. Същото се случвало и в съблекални, както и в скъпи лимузини.

През 2012 година пък 82-годишният състезателен радиоводещ на Би Би Си Стюард Хол беше задържан за обезчестяване в предишното. Журналистът беше упрекнат за непочтено държание по отношение на три деца на възраст 9-16 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР