Британската медия Sky News публикува материал, в който България е

...
Британската медия Sky News публикува материал, в който България е
Коментари Харесай

Гешев: Не е имало стрелба срещу сирийски мигранти на границата

Британската медия Sky News разгласява материал, в който България е упрекната, че на границата служители на реда са стреляли по емигрант. Сайтът прикачва и видеозапис, от който съгласно медията се вижда по какъв начин на границата с Турция се стреля по млад сириец. По този мотив основният прокурор Иван Гешев бе безапелационен, че пукотевица не е имало и това е потвърдено след инспекция на прокуратурата в Бургас.

" Инцидентът със сирийски мигранти е отпреди два месеца, нека не се употребява ситуативно във щета на България, тъй като не го заслужаваме ", съобщи той след Международната конференция STOP HATE SPEECH.

Относно влизането на България в Шенген Гешев акцентира, че страната ни покрива стандартите за влизане в общността и е несправедливо да не бъдем позволени. Освен това увери, че никой не желае да разпитва Марк Рюте за изказванията за престъпността у нас. 

По- рано Гешев съобщи в своята тирада на конференцията, че езикът на омразата би трябвало да спре. " На форума обсъдихме речта на омразата и по какъв начин да работим дружно, с цел да я спрем. Като основен прокурор за мен са значими другите аспекти на омразата, на проблемите, с цел да стигнем до решение. Самите ние се ненавиждаме в всекидневието си. Този конгрес съгласно мен отваря благоприятни условия. Дали ще ги изпълним - за повече положително, по-добър свят зависи единствено от нас! ", сподели още той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР