Британската медия Би Би Си, която в последните години започна

...
Британската медия Би Би Си, която в последните години започна
Коментари Харесай

Би Би Си съкращава близо 400 работни места в международния си отдел

Британската медия Би Би Си, която в последните години стартира да ползва проект за фрапантни икономии, разгласи през днешния ден желание да редуцира 382 работни места в интернационалния си отдел, с цел да форсира дигитализацията си, предадоха международните организации.

Планът в " Би Би Си Световна редакция " ще се изрази в закриване на радиостанциите на медията на арабски, персийски и китайски, както и в прекъсването на някои телевизионни стратегии в Африка и Азия. Би Би Си твърди, че нито една от 42-те ѝ излъчвания на непознат език няма да бъде изцяло закрита, само че добавя, че съвсем половината от тях ще бъдат налични единствено онлайн.

" Еволюцията на навиците на аудиторията в света, с все по-нарастващ брой на хора, които доближават до информациите по цифров път, е придружена от един сложен финансов климат ", напомня медията.

С приближаването на стогодишния празник на Би Би Си идния месец медията е под все по-голям финансов напън. Освен застаряването на аудиторията ѝ, консервативното държавно управление замрази таксите за малкия екран за две години и това докара до отваряне на голяма дупка във бюджета ѝ на фона на огромната инфлация. Контекстът се утежни още повече с повишаване на цените и надлежно и на разноските на Би Би Си, което тласна компанията към сложни избори.

Международният отдел на Би Би Си доближава, съгласно оценките, до публика от 365 милиона души по света всяка седмица и нейните стратегии са изключително значими в страни, в които свободата на словото е лимитирана.

Целта на новите ограничения, оповестени през днешния ден, е да се реализиран икономии в размер на 28,5 милиона английски лири на година (около 31 милиона евро). Планът за тези съкращения се вписва в проекта, разгласен през май за ускорение на прекосяването към цифровизация, което пък ще се изрази в редуциране на 1000 работни места от общо 22 000 в Би Би Си и ще донесе икономии от 500 милиона лири годишно.

Медията към този момент разгласи желание да слее своите английски и интернационалните осведомителни канали и да спре да популяризира някои свои канали.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР