Британската марка Lotus на етапа на формиране на бизнеса на

...
Британската марка Lotus на етапа на формиране на бизнеса на
Коментари Харесай

Lotus представи електрическия автомобил Emeya с мощност 1000 к.с., който ускорява до 100 км/ч за 2,8 секунди

Британската марка Lotus на стадия на образуване на бизнеса на Tesla оказа помощ на компанията на Илон Мъск да научи електрическите автомобили да се ръководят, само че в този момент тя принадлежи на китайския холдинг Geely, като през предходната година продаде единствено 576 автомобила и завърши интервала със загуба от 191 млн. щ. $. Това не попречи на Lotus да реализира първия стадий от анонса на четириместното купе Emeya, чиито електромотор с хиляда „ коня “ разрешава да се форсира до 96 км/ч за 2,8 секунди.

Разбира се, сходен електрически автомобил не излиза от заветните две секунди, само че това се дължи на потреблението на бордова мрежа напрегнато 800 V, позволяваща на станция за експресно зареждане с мощ 350 kW единствено за пет минути да се попълни пробегът от 150 километра. В същото време са нужни единствено 18 минути за увеличение на заряда на тяговата батерия от 10 до 80 %. Максималната скорост доближава 250 км/ч, само че пробегът не е категорично посочен. Известно е единствено, че автомобилът е оборудван с тягова батерия с потенциал 105 kW‧h. Като се има поради ориентацията на модела към високи скорости, зарядът му в цикъла EPA би трябвало да е задоволителен за към 500 км пробег.

Заслужава да се означи, че посочената мощ от 1000 конски сили се осъществя с помощта единствено на два електромотора, до момента в който съперниците постоянно се приближават до тези стойности благодарение на три или даже четири електромотора. Lotus Emeya би трябвало да предложи на клиентите си система за образован надзор на окачването, която благодарение на датчици, сканиращи пътната настилка с периодичност 1000 пъти в секунда, автоматизирано ще трансформира параметрите на амортисьорите, с цел да обезпечи оптимална отмереност и управляемост.

Подробните спецификации на Lotus Emeya, в това число цените, ще бъдат оповестени през четвъртото тримесечие на тази година, а производството ще стартира през идната година. Други характерни характерности на дизайна включват деен заден спойлер с дълбочина 296 мм и две равнища, който е в положение да генерира 215 кг притискаща мощ при високи скорости. Отпред предната решетка е оборудвана с дейни жалузи, а откъм гърба дифузьорите в региона на задната ризница трансформират конфигурацията си според от режима на шофиране.

Интериорът на автомобила на фона на по-голямата част от актуалните китайски електрически първокласни коли не шокира с особени решения, в зоната на централната подпора има огромен сензорен екран, помощните екрани са вградени в продълговати секции на предния панел. Задните седалки са завършени прецизно за двама пасажери. Такъв високоскоростен седан номинално принадлежи към клас GT, което допуска пътешестване с висока скорост на дълги дистанции. В случая на динамичен електромобил обаче маршрутът на такова пътешестване би трябвало да се дефинира, като се вземе поради съществуването на подобаваща инфраструктура за зареждане, с цел да не се вършат чести и дълги прекъсвания.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР