Британската кралица замина за резиденцията си Сандрингам месец, след като

...
Британската кралица замина за резиденцията си Сандрингам месец, след като
Коментари Харесай

Кралицата ще прекара няколко седмици в...

Британската кралица отпътува за резиденцията си Сандрингам месец, откакто анулира обичайните си проекти за Коледа поради бързото разпространяване на Омикрон, съобщи БНР.

Елизабет Втора бе закарана с хеликоптер от двореца Уиндзор до Сандрингам, където се чака да остане няколко седмици. Преди пандемията кралицата прекара 32 следващи Коледи в дома ѝ в графство Норфолк с членове на фамилията. По-рано предишния месец тя обаче взе решение да остане превантивно в Уиндзър поради COVID-19.

Втора година подред Елизабет Втора анулира обичайното коледно събиране в Сандрингам. Последната Коледа бе и първата за 95-годишния монарх без брачна половинка ѝ принц Филип, с който прекара 73 години в сватбен съюз. Обикновено зимната отмора на кралицата в Сандрингам завършва на 6 февруари - денят, в който умря нейният татко Джордж Шести през 1952 година.

Тази година на 6 февруари ще стартират тържествата по случай 70-ата годишнина от възкачването на Елизабет Втора на трона. Кулминацията на платинения празник са четирите почивни дни от 2-ри до 5-ти юни. Годишнината ще бъде маркирана с доста концерти и улични празненства, а именията Сандрингам и Балморал ще бъдат отворени за гости по време на почивните дни през юли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР