Британската кралица консорт Камила отдаде почит на Елизабет Втора -

...
Британската кралица консорт Камила отдаде почит на Елизабет Втора -
Коментари Харесай

Кралицата консорт Камила за Елизабет II: Самотна жена в един мъжки свят - Свят

Британската кралица консорт Камила отдаде респект на Елизабет Втора - " самотна жена ", която трябваше " да откри своята лична роля " в един свят, ръководен от мъже , съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В изявление за Би Би Си Камила си спомни за " огромните сини очи " и " незабравимата усмивка " на починалата кралица.

" Трябва да е било доста мъчно да бъде самотна жена. (По нейно време) не е имало дами министър председатели или президенти. Тя е била единствената, по тази причина мисля, че е намерила сама своята лична роля ", декларира кралицата консорт в своето първо изявление след кончината на Елизабет Втора на 8 септември.

75-годишната Камила споделя с трогване за " тези прелестни сини очи, които, когато тя се усмихваше, правеха лицето й да свети ". " Винаги ще си припомням нейната усмивка. Тази усмивка е незабравима ", споделя кралицата консорт в изявлението, чиято цялостна версия ще бъде излъчена по Би Би Си през днешния ден, преди цяла Англия да резервира минута безмълвие в памет на Елизабет Втора в 20 ч. (22 ч. българско време).

Дълго време недолюбвана от британците, които я упрекваха, че е разрушила фамилията на Чарлз и принцеса Даяна, Камила последователно завоюва тяхното снизхождение със своята дейна ангажираност за дела като битката срещу насилието против дамите и за поощряване на четенето, отбелязва Агенция Франс Прес. Елизабет Втора, която не участва на сватбата й с Чарлз през 2005 година, даде едвам през февруари т.г. своето единодушие Камила да стане кралица консорт, когато му пристигна времето.

Докато предходната година по-малко от половината от британците желаеха Камила да стане кралица, ново изследване, оповестено във вторник, сподели, че към този момент 53% от тях са на това мнение, а единствено 18 на 100 са срещу.

Държавното заравяне на кралица Елизабет Втора на следващия ден ще бъде " удивителна примес от грандиозна гала и някои доста дълбоки, само че доста елементарни думи ", довери индивидът, който ще води церемонията , представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Главният духовник на Уестминстърското абатство доктор Дейвид Хойл сподели, че това ще бъде събитие " от мащаб, който не е нещо постоянно срещано " даже за него.

В готическата катедрала текат последните мерки за държавното заравяне. Участват стотици хора, които работят непрекъснато, на 19- и 20-часови смени, с цел да приготвят историческата гала.

Хойл сподели, че държавното заравяне е нещо " в действителност значимо " и по тази причина би трябвало да бъде образно ефектно и грандиозно. Целта " частично е да си напомним значимостта на (Елизабет Втора), нейното място в историята, (важната й роля) за (Великобритания) и Общността на нациите ", уточни той.

В същото време основният духовник на Уестминстърското абатство означи, че " това е заравяне. Има скърбящо семейство. Личната тъга в действителност е значима. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР