Британската кралица Елизабет II ще приеме американския президент Джо Байдън

...
Британската кралица Елизабет II ще приеме американския президент Джо Байдън
Коментари Харесай

Байдън се среща с Елизабет Втора на 13 юни

Британската кралица Елизабет II ще одобри американския президент Джо Байдън и брачната половинка му Джил Байдън в замъка Уиндзор на 13 юни, заяви Бъкингамският замък в Туитър.

По-рано медиите оповестиха, че се чака президентът на Съединени американски щати да посети Англия за срещата на върха на Г-7 на 11 юни, по-късно да отиде в Брюксел за срещата на върха на НАТО и срещата на Европейския съюз и най-после в Женева, Швейцария, където да беседва с съветския президент Владимир Путин.
От 1951 година, когато към момента е принцеса, до ден сегашен, кралица Елизабет Втора се е срещнала с 12 американски президенти. Първият от тях е Хари Труман, с който Елизабет беседва във Вашингтон година преди да се качи на британския трон.
Доналд Тръмп беше последният американски президент, с който кралица Елизабет II се срещна. През юли 2018 година Тръмп и някогашната първа дама Мелания пиха чай с кралицата в замъка Уиндзор и тя ги одобри за публично държавно посещаване в Бъкингамския замък на идната година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР