Британската кралица Елизабет II прие оставката на Борис Джонсън и

...
Британската кралица Елизабет II прие оставката на Борис Джонсън и
Коментари Харесай

Британската кралица упълномощи Лиз Тръс да състави кабинет в Лондон

Британската кралица Елизабет II одобри оставката на Борис Джонсън и упълномощи Лиз Тръс  Лиз Тръс Мери Елизабет (Лиз) Тръс е английски политик   Лиз Тръс е родена на 26 юли 1975 година в Оксфорд в да сформира новото държавно управление на Обединеното кралство, съобщи БНР.

Церемонията по предаването на властта тази година нетрадиционно се състоя отвън Бъкингамския замък. Поради проблемите, които има с напредването, държавният глава  одобри политиците в имението си Балморал в Шотландия.

Обикновено сред оставката и формалното утвърждение на идващия министър председател минават броени минути, тъй като постоянно е ставало дума за малко пътешестване от Даунинг стрийт 10 до Бъкингамския замък, само че тази година страната остана за малко повече време – малко повече от половин час – без министър председател, тъй като заради огромно разстояние и неподходящото време в Шотландия кацането на самолета на Лиз Тръс  Лиз Тръс Мери Елизабет (Лиз) Тръс е английски политик   Лиз Тръс е родена на 26 юли 1975 година в Оксфорд в се забави.

Аудиенцията на Лиз Тръс  Лиз Тръс Мери Елизабет (Лиз) Тръс е английски политик   Лиз Тръс е родена на 26 юли 1975 година в Оксфорд в към този момент завърши, тъй че британците публично имат нов министър председател. Лиз Тръс  Лиз Тръс Мери Елизабет (Лиз) Тръс е английски политик   Лиз Тръс е родена на 26 юли 1975 година в Оксфорд в е 15-ият министър председател на Обединеното кралство, утвърден от Елизабет II.

Очаква се Тръс да се завърне в Лондон, където ще произнесе първата си тирада като министър председател. По-късно се чака да стане явен и нейният кабинет.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР