Британската кралица Елизабет II празнува 95-ия си рожден ден по

...
Британската кралица Елизабет II празнува 95-ия си рожден ден по
Коментари Харесай

Как Елизабет II ще отбележи 95-я си рожден ден

Британската кралица Елизабет II чества 95-ия си рожден ден по време на печал във връзка гибелта на брачна половинка си, херцог Филип Единбургски, който умря на 9 април на 99-годишна възраст.
При тези условия и поради рестриктивните мерки за битка с ковид, не се чака рожденият ден на монарха да се състои тази година.
ще отпразнува 95-ия си рожден ден, заобиколена от стеснен кръг от хора в замъка Уиндзор, където тя отседна шест месеца след въвеждането на строги ограничавания в Англия на фона на разпространяването на . Именно в този палат, ситуиран на към 40 км от Лондон в Бъркшир, монархът и принц Филип отпразнуваха 73-ата си годишнина от сватбата и Коледа в края на предходната година.
 Тайните послания на кралицата с бижута, какво споделя брошката, носена на погребението на принц Филип Тайните послания на кралицата с бижута, какво споделя брошката, носена на погребението на принц Филип
Облечена в черно, кралица Елизабет II избра да участва на погребението на херцога на Единбург с една от най-впечатляващите брошки от...
Погребението на принц Филип се състоя на територията на тази резиденция на 17 април.
Във връзка със гибелта на херцога на Единбург, кралското семейство е в двуседмичен печал, който ще завърши на 23 април. Поради тази причина тази година няма да има оръдейни сарюти. Рожденият ден на Елизабет II обичайно се чества с 21 оръдейни салюта от оръдия от Първата международна война, само че за втора поредна година кралицата ще мине без тях: през 2020 година артилерийски салюти нямаше заради ограничавания заради пандемия. Както отбелязва организация Прес Асосиейшън, заради траура е евентуално празничните фотоси на монарха, които нормално се разгласяват на рождения ден на Нейно Величество, да не се появят и в обществените мрежи на Бъкингамския замък.
В същото време, заради ограничавания на фона на пандемията, кралицата няма да може да отпразнува празника в компанията на огромен брой свои родственици. В момента обкръжението на Елизабет II се състои единствено от няколко десетки души, които лимитират контактите с външния свят, в това число с членове на личните си фамилии. Неофициално те се назовават „ предпазен пашкул “, основан към кралицата.
При естествени условия рожденият ден на Елизабет II тази година нямаше да се разграничава доста от предходните по своето наличие. Като предписание на 21 април кралицата се оправя без специфични тържества. Парадът и тържествата обичайно се организират на формалния й рожден ден, който се чества през втората събота на юни. Но заради пандемията парадът в централен Лондон по този мотив беше анулиран за втора поредна година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР