Британската корпорация ARM по време на конференция в Остин, централен

...
Британската корпорация ARM по време на конференция в Остин, централен
Коментари Харесай

ARM Процесорното ядро Cortex-A76 ще се използва в чиповете за лаптопи

Британската корпорация ARM по време на конференция в Остин, централен Тексас, показа процесорното ядро Cortex-A76.
В новото ядро е осъществена архитектурата на процесорните указания ARMv8.2-A . Това ще бъде най-производителното решение на компанията за идващите няколко години.



В съпоставяне с Cortex-A75 архитектурата, новото ядро обезпечава растеж на продуктивността със 35%. Едновременно с това, с 40% е усъвършенствана енергийната успеваемост. При логаритмите с машинно образование ускорението е четворно спрямо Cortex-A75. Използва се 7 нанометров софтуерен развой, който дава опция за работа с тактова периодичност над 3 GHz.



Производителят акцентира, че новото процесорно ядро обезпечава задоволителна продуктивност за потреблението на ARM чиповете в преносимите компютри и таблетите. Очевидно е, че наклонността за произвеждане на мобилни устройства, работещи под ръководството на операционната система Windows 10 за ARM компютри ще набира сили.



Благодарение на технологията DynamIQ , производителите на чипове могат да основават мащабируеми конфигурации. Възможно е потреблението на чипове, съдържащи бързи Cortex-A76/A75 и спомагателни Cortex-A55 ядра. Броят на ядрата не може да надвишава 8.

Според предварителните прогнози, първите процесори с Cortex-A76 ядра би трябвало да се появят през 2019 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР