Британската компания Tokamak Energy обяви, че е успяла да разработи

...
Британската компания Tokamak Energy обяви, че е успяла да разработи
Коментари Харесай

Британска компания разработва нова технология за магнити на термоядрени централи

Британската компания Tokamak Energy разгласи, че е съумяла да създаде революционна технология за отбрана на магнити, която ще усили комерсиалната жизненост на термоядрените централи и ще обезпечи по-висока продуктивност, спрямо различните магнитни системи.

В токамака магнитите се употребяват за удържане и уединяване на плазмата, с цел да доближи високите температури, при които се реализира термоядреният синтез. „ Този финален тест дава опция на разработващите термоядрени технологии да избират нова структура на свръхпроводящ магнит, който ще бъде по-устойчив на изхабяване. Това понижава цената и сложността на системите за отбрана от повреди “, съобщи генералният шеф на Tokamak Energy Крис Келсал.

По думите му светът се нуждае от чиста, безвредна, евтина и световно налична сила и магнитите, които създава Tokamak Energy, ще я обезпечат. „ Двете водещи световни технологии на компанията – кълбовиден токамак и HTS-магнити, заемат централно място в задачата ни за реализиране на стопански сполучлив термоядрен синтез в компактни електроцентрали “, сподели още Келсал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР