Британската компания Rolls-Royce планира да съкрати 4600 души от мениджърски

...
Британската компания Rolls-Royce планира да съкрати 4600 души от мениджърски
Коментари Харесай

Rolls-Royce съкращава над 4000 служители

Британската компания Rolls-Royce възнамерява да редуцира 4600 души от мениджърски позиции до 2020 година в голямо преструктуриране, което към този момент докара до загубата на хиляди работни места.

" Rolls-Royce афишира идващия стадий в устрема ни за дейности и елементарност с препоръчано преструктуриране, което ще докара до възстановяване на възвръщаемостта, по-високи маржове и увеличение на паричния поток ", се споделя в изказване на групата, представено от AFP.

Компанията в Лондон, чиито мотори се употребяват в самолетите Airbus и Boeing, съобщи, че последните съкращения ще доведат до годишно понижение на разноските до 400 милиона паунда до края на 2020 година.

„ Rolls-Royce е изправен пред сложна комерсиална среда през последните години заради слабото търсене на самолетните му мотори.

Въпреки че през предходната година се върна на облага, това се дължеше най-вече на възобновяване на паунда.

" Нашата международна водеща технология дава на Rolls-Royce капацитета да генерира забележителен печеливш напредък ", сподели изпълнителният шеф на компанията Уорън Ийст.

„ Rolls-Royce има повече от 22 000 чиновници във Англия, от които над половината са основани в английския действен център в Дерби, централна Англия.

Като цяло компанията има към 55 000 чиновници в целия свят.

" Повечето от тези управнически и поддържащи функционалности (които би трябвало да бъдат съкратени) са в Дерби и по тази причина ще бъде най-силно усетено там ", сподели източник в изявление за радио BBC.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР