Британската компания KAZ Minerals, един от водещите производители на мед

...
Британската компания KAZ Minerals, един от водещите производители на мед
Коментари Харесай

И Казахстан не иска да прави бизнес в Русия

Британската компания KAZ Minerals, един от водещите производители на мед в Казахстан, замразява вложенията си в плана за създаване на рудната зона Баим в Чукотка.

Според съветската организация " Интерфакс " тя е възнамерявала да построи там до 2028 година цех за рандеман и преправка, в който да създава 70 милиона тона медна руда годишно, както и злато.

Казахската компания поръча плаващи енергийни елементи на съветската " Атоменергомаш " (дъщерно сдружение на " Росатом " ) за зареждане на мината, само че отсрочи датата на стартиране в употреба.

През 2019 година KAZ Minerals към този момент е вложила 900 млн. $ в плана, което го прави един от най-големите руско-казахстански взаимни планове.

Според известия в американските медии Русия евентуално е поискала от Казахстан да се причисли към съветските окупационни сили в Украйна , само че е получила отвод.

През октомври точно Казахстан разгласи, че страните от Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКС) няма да вземат участие във войната на Русия против Украйна.

Също по този начин президентът Касим-Жомарт Токаев отхвърли да признае легитимността на по този начин наречената " ЛДНР ", която Русия се опита да анексира.

Освен това Казахстан съобщи готовността си да се погрижи за руснаците, които са избягали от готовност, като подсигурява тяхната сигурност и предложи да посредничи в мирните договаряния сред страните.

Казахските управляващи също изпратиха филантропична помощ на Украйна. Заслужава да се означи, че доставките са осъществени със аероплан през Полша.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР