Британската Камара на лордовете обсъди предимствата на втори референдум за

...
Британската Камара на лордовете обсъди предимствата на втори референдум за
Коментари Харесай

Камарата на лордовете обсъжда втори референдум


Британската Камара на лордовете разиска преимуществата на втори референдум за участието в Европейски Съюз при започването на разглеждане на основен законопроект за Брекзит, до момента в който министрите се пробваха да омаловажат изводите в изминал отчет на държавното управление, който обрисува единствено стопански дефекти от напускането на блока.

Рекорден брой от 188 лордове желаеха да се изкажат по време на двудневното разкриване на дебата за законопроекта за Европейски Съюз (за оттегляне), като доста от тях евентуално ще бъдат сериозни към тактиката за Брекзит на премиера Тереза Май.

Законопроектът е от решаващо значение за напускането на Англия от Европейски Съюз, предвиждайки анулацията на акта от 1972 година, който трансформира Англия в член на общността.

Първият знак за бедите, които лордовете биха могли да причинят на държавното управление, пристигна от опозиционен народен представител лейбърист. Той изрази страдание, че законопроектът не планува втори референдум за окончателната договорка по Брекзит.

"Първата дума за Брекзит беше дадена на народа, тъй че и последната дума би трябвало да бъде на народа, щом видят препоръчаните от държавното управление условия", сподели Андрю Адонис.

Дик Нюби, водач на проевропейските демократични демократи в горната камара, съобщи, че ще поддържа сходен референдум и подлага на критика по-широкия метод на Мей.

"Движим се към 29 март идната година, без да държим волана", сподели той, имайки поради датата на излизане от Европейски Съюз. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР