Британската избирателна комисия, регулатор на сметките на политическите партии, наложи

...
Британската избирателна комисия, регулатор на сметките на политическите партии, наложи
Коментари Харесай

Глобиха Консервативната партия на Борис Джонсън заради ремонт на апартамента му

Британската изборна комисия, регулатор на сметките на политическите партии, наложи санкция от 16 250 английски лири (близо 19 000 евро) на Консервативната партия на премиера Борис Джонсън за това, че не е заявила общата сума на дарението, получено за финансиране на ремонта на жилището му на " Даунинг стрийт ".

Наложена беше и санкция от 1550 лири за нарушение на задължението за водене на изрядни счетоводни записи, съобщи Франс прес.

През април комисията стартира следствие за вероятни нарушавания, свързани с ремонтните работи в жилището, където Борис Джонсън живее със брачната половинка си Кари Саймъндс и сина им Уилфред на " Даунинг стрийт " 11 и който е по-голям от този на " Даунинг стрийт " 10 (официалната му резиденция).

Избирателната комисия стигна през днешния ден до заключението, че през октомври 2020 година Консервативната партия е получила подаяние от 67 801 английски лири (или повече от 79 000 евро) от " Хънтсууд асошиейтс лимитид " (компания, ръководена от предприемач, непосредствен до партията), като 52 801 лири е трябвало да покрият разноски от три фактури, свързани с ремонта на " Даунинг стрийт ".

От тази сума единствено 15 000 лири са били декларирани като подаяние от партията. Комисията съобщи, че все пак общата сума от 67 801 лири е подаяние и е трябвало да й бъде докладвана.

Подложен на нападки от опозицията за финансирането на този ремонт, през април Борис Джонсън увери Народното събрание, че " персонално е платил за ремонта ", без да прецизира, че е получил подаяние, което по-късно е възобновено. Той увери, че е спазил разпоредбите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР